Lait ja asetukset sekä arjen toimivat käytännöt määrittelevät hyvin pitkälle mikä kaikki on yrityksen / elinkeinonharjoittajan verotuksessa vähennyskelpoista kokonaan tai osittain.  Näistä asioista keskustelen välillä asiakkaitteni kanssa. Kun arjen käytänteet ovat kunnossa, saadaan asiat sujumaan joustavasti kirjanpidossakin.

Laskujen teko ja kuittien anto puhututtavat välillä

Arvonlisäverolaki määrittelee joitakin pakollisia laskumerkintöjä mitä laskussa / kuitissa pitää näkyä. Siitäkin välillä puhutaan, pitääkö esim. messu- ja torimyynnin käteiskaupassa antaa kuitti asiakkaalle? No, pitää ja ihan automaattisesti. Asiakas sitten itse päättää, ottaako se sen vastaan.  Laskutuksen ja kuittien annossa sähköinen taloushallinnon erilaiset mahdollisuudet helpottavat kummasti yrittäjän arkea, eikä tarvitse sählätä niiden kuittien kokoamisen kanssa.  Näihin asioihin Tilitiikerillä on tarjota hyvät ratkaisut – kysy lisää!

Palkkatulojen verokortin muutostiedot palkanmaksuun

Useammalla palkansaajalla on loppuvuodesta  tilanne, että verokortin vuositulorajaa täytyy tarkistaa, ovatko pidätysprosentit kohdillaan ja  sekä hakea tarvittaessa  verokorttiin vuositulorajan korotusta.  Verottajalla on www.vero.fi -sivustolla laskurit ja tarkat ohjeet kuinka muutos tehdään.  Uuden verokortin voit tilata vain itsellesi omilla pankkitunnuksillasi.


Susanna Välisaari (Lampinen) | 040 757 84 22 | etunimi.sukunimi@tilitiikeri.fi | Vasarakatu 27, C-rappu, II krs | 40320 Jyväskylä |